Košarkaši Čelika nastavili pobjedonosni niz

Košarkaši Čelika upisali su danas u dvorani na Bilmišću šestu prvenstvenu uzastopnu pobjedu. Pobjedili su ekipu Bošnjaka u okviru 19. kola A1 lige, rezultatom 83:51.

Domaći košarkaški dobro su otvorili susret. Prva četvrtina okončana je 17:13 za ekipu Čelika. Drugu četvrtinu izabranici trenera Josipa Pandže odigrali su još bolje. Posebno su se u napadu istakli  Avdibegović, Keso i Varupa. Na veliki odmor se otišlo rezultatom 45:22. U trećoj četvrtini priliku su dobili i ostali igrači Čelika sa klupe. Rezultat na kraju treće dionice bio je uvjerljiv za Čelik. Bilo je 61:29 za domaće košarkaše. Posljednjih deset minuta proteklo je ponovo u znaku raspoloženog domaćina za konačnih 83:51.

U redovima ekipe Bošnjaka, Jalpak ubacio je 14, dok je  Halilović dodao 12 poena. Kod Čelika Križanović je upisao 16 poena, Keso dodao je 11 poena, dok je Varupa ubacio 10 koševa.

Bila je ovo 14 prvenstvena pobjeda Čelika. Sa pet poraza i sa 33 poena zenički ligaš je drugi na tabeli iza Bosne. U narednom 20. kolu zenički ligaš gostuje kod Radničkog u Goraždu.

 

Izvor: zenicainfo.ba