Košarkaši Čelika od naredne sezone u društvu najboljih, predstavljena pojačanja, organizovan prijem kod gradonačelnika

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza BIH održanoj u Tuzli odlučeno je da novi član Premijer lige bude OKK Čelik iz Zenice.

Za ovu odluku najviše je lobirao Feđa Jovanović iz Zenice. Zbog odustajanja ekipe Posušja, predstavnika  KS Herceg Bosne, pozivnica za učešće u elitnom društvu upućena je zeničkom ligašu.

“U drugom dijelu sezone napravili smo veliki iskorak u trenerskom i igračkom kadru. Igranje A1 lige u narednoj sezoni za nas bi značilo stagniranje. Bio bi to   korak niže u ljestvici koju smo sebi zacrtali”, izjavio je na današnjoj press konferenciji Goran  Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Košarkaški Čelika predvođeni trenerom Josipom Pandžom pripreme su počeli još u maju. Ulazak u Premijer ligu osim postojećeg igračkog kadra, tražio je pojačavanje rostera na više pozicija.

“Ovo je naša nagrada u vidu pozivnice, nagrada za upravu koja je ambiciozna, poštena i realna. Mi trebamo tek dobiti način igranja Premijer lige BiH. Znamo da kreće 3. oktobra, sklapamo roster i pripremamo se za ono što nas čeka. Pred nama je teška sezona u kojoj je bitno da obezbjedimo opstanak, kako ne bi igrali samo jedno ljeto. Narednih sezona ćemo graditi tim za stabilnog ligaša”, izjavio je Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK Čelik.

Danas su u klupskim prostorijama predstvaljena nova pojačanja. To su Milivoj Božović,centar  koji je prošlu sezonu igrao u Mađarskoj, Haris Ćurovac, bek koji dolazi iz Kaknja, te Srđan Gavrić, koji je nastupao za Mladost iz Mrkonjić Grada.

U povodu plasmana u elitno društvo Kenan Uzunović, u ime Gradske uprave naglasio je da će klub sada imati posebnu podršku.
“To će biti sada posebna podrška jer su u najvišem rangu takmičenja, a vjerujem da će grad stati uz Josipa Pandžu i igrače okupljene oko njega”, izjavio je Uzunović.

Za narednu sezonu koja starta 3. oktobra, kako je izjavio Goran Bulajić, Čeliku će trebati oko 260.000 KM.
Nakon današnje press konferencije, u Gradskoj upravi organizovan je prijem za upravu, trenere i igrače Košarkaškog kluba Čelik.

Fuad Kasumović, gradonačenik Zenice, čestitao je košarkašima na plasmanu u Premijer ligu, i naglasio da će grad Zenica finansijski podržati klub, jer se radi o zdravom sportskom kolektivu .

„Prije svega moramo znati, a pogotovo kritičari koji govore da ovaj grad nema nijednog premijerligaša, gospodin Goran Bulajić i Kenan Uzunović koji vode ovaj klub domaćinskim odnosima dobili smo premijer ligaša. Ja sam sretan. Na ovakvim osnovama možemo graditi i druge klubove. Gradska uprava godišnje za sport izdvaja preko 2.100.000 KM. Proteklih godina u sportu je bio veliki javašluk. Formirali sm Komisiju za raspodjelu sredstava i to je pravi put“, izjavio je nakon sastanka Fuad Kasumović, gradonačenik Zenice.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba