Košarkaši Čelika već tri mjeseca u trenažnom procesu, cilj je povratak u društvo najboljih

Košarkaši Čelika među prvima su krenuli sa pripremama za narednu sezonu.

Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović na raspolaganju su imali 17 košarkaša, uglavnom mlađih. Četvrtog avgusta napuniće se puna tri mjeseca od kako su u trenažnom procesu.

„Mi smo u punom pogonu, zbog toga što naši igrači imaju dosta nedostataka u individualnim stvarima. Pokušali smo da ih dignemo za jedan level više kako bi u budućnosti mogli da ih iskoristimo za ulazak u rang više, i da napravimo ozbiljnu bazu igrača za naredni period i da vratimo Čelik tamo gdje mu je mjesto da bude, stabilan prvoligaš. Zadovoljan sam urađenim poslom. Treba nam puno ovakvih treninga. Dilema nam je sada vezana za početak takmičenja, sistem i broj ekipa. Čekamo da dobijemo datum starta lige i prema tome ćemo se odnositi i zakazati termin priprema za kompletan tim“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK Čelik.

Kako je izjavio Pandža do sada su imali na raspolaganju 70 odsto rostera, jer trojica starijih igrača zbog poslovnih obaveza nisu trenirali sa njima.

„Ambicije su nam jasne povratak u Premijer ligu BIH i radimo sve da u tome uspijemo. Nedostaje nam još jedan visoki igrač, i nadam se da ćemo i to mjesto popuniti“, optimista je Josip Pandža.

Prema najavama Kenana Uzunovića, člana uprave Čelika, u nastavku priprema zbog zauzetosti Arene u toku avgusta, zenički ligaš će završni dio priprema obaviti najvjerovatnije u Ajdinovićima kod Olova.

 

Izvor: zenicainfo.ba