Košarkašice Čelika protiv sarajevskog Play Off-a u derbiju 16. kola lige BiH

Ovog vikenda na programu su utakmice 16. kola lige BiH za košarkašice. Derbi kola koji ima dvoststuki značaj igra se u Zenici.

Košarkašice Čelika ugostiće sarajevski Play Off. Osim što će se računati kao prvenstvena, odlukom Saveza, ko pobijedi u subotu, ide na završnicu Kupa BiH. Oba tima imaju izjednačen učinak na tabeli sa omjerom od 11 pobjeda i četiri poraza.

Svjesni važnosti ovog meča u Košarkaškom klubu Čelik posvetili su maksimalnu pažnju pripremama.

„U prethodnom periodu imali smo problema sa povredama što je uticalo i na našu igru. Od ponedjeljka smo kompletni, skupićemo se i odigrati što bolje. Pobjedom bi osigurali treće mjesto u ligi i plasman u završnicu Kupa. Na početku sezone sam govorila da nam je cilj da ove djevojke napreduju. Kvalitetnim radom zasluženo smo među četiri najbolje ekipe“, izjavila je trenerica Aida Kalušić.

Veliki dobitak za zeničke košarkašice jeste povratak u tim Nedžle Kovačević koja je uspješno sanirala povredu.

„Ova utakmica ima dva značaja. Povreda je iza mene i mislim da će mojim saigračicama puno značiti moja podrška. U Sarajevu smo uspjele savldati Play Off. Bolji smo tim i mislim da neće biti problema da ih ponovo pobjedimo“, izjavila je košarkašica Nedžla Kovačević.

Pobjedom u subotnjem meču ekipa Aide Kalušić učvrstit će treću poziciju na tabeli ali izboriti i plasman u završnicu kupa, što je izuzetno veliki uspjeh mladog sastava. Utakmica  Čelik i Play Off igra se u subotu u zeničkoj Areni od 17 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba