Košarkašice “Čelika” upisale četvrtu prvenstvenu pobjedu

Košarkašice “Čelika” upisale su četvrtu prvenstvenu pobjedu.

Večeras su u okviru zaostale utakmice 5. kola u Areni “Husejin Smajlović” pobjedile ekipu Konjica sa 69:54. U zanimljivoj košarkaškoj predstavi bez prisustva publike izabranice Aide Kalušić zasluženo su slavile. Gošće su dobro otvorile susret i uspjele su uspješno parirati domaćim košarkašicama. Na isteku prve dionice Nedžla Kovačević postigla je dva poena iz slobodnih bacanja i izjednačila na 19:19. U nastavku utakmice nakon izjednačenja 23:23 slijedi period bolje igre gošći. U 16 minuti Kadić pogađa za 23:30, a finiš druge četvrtine ponovo je u znaku domaćih košarkašica. Dvije sekunde prije odlaska na odmor Sedina Halimić postiže dva poena za minimalnu prednost od 33:32. Čelik u trećoj četvrtini bolji, ali se gošće nisu predavale. Uspjele su smanjiti prednost od pet poena, pa je bilo 40:35 i koševima Emele Radić doći u prednost 46:47. Ista košarkašica pogodila je i za 49:51, a na posljednji odmor otišlo se rezultatom 50:51.

Posljednja dionica u potpunosti u znaku domaćih košarkašica. Nakon što su povele sa 52:51 imale su prednost od pet koševa i više do kraja utakmice i konačnih 69:54. Kod Konjica najefikasnije su bile Amra Begić sa 19 i Emela Ramić sa devet poena. U timu Čelika Sajra Ćajić postigla je devet, a Halimić 14 koševa. Najbolja igračica susreta Nedžla Kovačević ubacila je 30 poena uz 15 asistencija.

Košarkašice Čelika trenutno su na petom mjestu sa omjerom četiri pobjede i jedan poraz sa devet bodova. Utakmicu 7. kola košarkašice Čelika igraju u subotu 21. novembra u Areni “Husejin Smajlović” od 20 sati. U goste im stižu aktuelne prvakinje naše zemlje, ekipa RMU “Banovića”.

 

Izvor: zenicainfo.ba