Košarkaška reprezentacija BiH večeras dočekuje Bugarsku

Košarkaška reprezentacija BiH večeras (21 sat) u ilidžanskom balonu dočekuje Bugarsku, u okviru 3. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2022. 

“Bugari su došli u dobrom sastavu… Imaju odlične šutere, sjajnog plejmekera Bosta. Moramo biti agresivni u odbrani, probati obuzdati njihove lake poene iz tranzicije i iskontrolisati skok”, rekao je selektor naših najboljih košarkaša Vedran Bosnić, koji u predstojećim utakmicama neće moći računati na Jusufa Nurkića, Džanana Musu, Nemanju Gordića, Andriju Stipanovića, Miralema Halilovića, Amara Alibegovića… ali optimizma ne manjka.

U odsustvu Halilovića, kapiten će biti Muhamed Pašalić.

“Naravno, pored svih kvaliteta koje protivnik posjeduje, i dalje vjerujem u naš pobjedu, kao i cijeli tim”, zaključio je Bosnić.

Utakmica BiH – Bugarska bit će od 21 sat u direktnom TV prijenos na kanalu Nova Sport. Prethodno, od 19 sati, u ilidžanskom balonu igraju Grčka i Latvija.

“U ekipi vlada odlična timska atmosfera i sve što trebamo je prenijeti tu atmosferu na teren. Protivnici su teški, ali mi sigurno posjedujemo kvalitet i veliku želju da obradujemo naciju”, rekao je naš perspektivni reprezentativac Kenan Kamenjaš.

Košarkaši BiH su na startu kvalifikacija ostvarili pobjedu u gostima protiv Latvije rezultatom 62:61, dok su u drugom susretu poraženi na domaćem terenu od Grčke sa 70:65.  Eventualna pobjeda u večerašnjoj utakmici otvara našoj selekciji put za odlazak i učešće na predstojećem Eurobasketu.

Poredak grupe H: 1. Grčka 4 boda, 2. Bugarska 3, 3. BiH 3, 4. Latvija 2.