Košarkaški ženski klub “Čelik” u novu sezonu ulazi sa brojnim pojačanjima

Prvog vikenda u oktobru starta košarkaško prvenstvo BIH za žene i  muškarce. U društvu najboljih i ove godine je jedan od najuspješnijih zeničkih klubova, košarkaški ženski klub “Čelik”. Ljetni period izabranice trenerice Aide Kalušić, provele su radno uz sve mjere zaštite od korona virusa.

“Mi smo prelazni period tokom ljeta proveli u trenažnom procesu sa mlađim igračicama. Što se tiče novih imena, priključilo nam se par talentovanih košarkašica, i to: Almedina Ahmić, Ema Halimić, Sajra Čajić i Anida Čaušević. One nam kao i prethodne sezone čine 80% tima. Od seniorki su tu: Nedžla Kovačević i Sedina Halimić. U našem rosteru od ove sezone imamo jedno novo ime to je Ivana Bražovski koja dolazi iz Zrenjanina i ona će kvalitetom i iskustvom dati neku novu širinu našoj ekipi na poziciji pleya. Sa aktivnim bavljenjem košarkom prestala je Anida Čorović“, izjavila je Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik.

Ekipa košarkaškog ženskog kluba Čelik u prošloj sezoni osvojila je treće mjesto i plasirala se u finale Kup-a. U narednu sezonu ulaze maksimalno spremne i motivisane da naprave još bolji rezultat.

“Ove godine imamo slične amabicije, obzirom da će liga biti kvalitetnija ulaskom ekipe Feniksa iz Banja Luke koja se pojačala za dvije reprezentativke, Kapor i Džebo. Čekaju nas teške i naporne utakmice, no mi se nadamo da i ove sezone možemo obezbijediti mjesto među četiri najbolje ekipe u državi.”

U prvom kolu košarkaškog prvenstva BiH za žene, ekipa Čelika ugostit će sastav “Leotar 03”.

Ova utakmica igra se u subotu 3. oktobra u Areni Husejin Smajlović.

 

Izvor: zenicainfo.ba