Krehmić: Izgubljena je čitava godina, nadam se da mlađi atletičari neće odustati

Zbog pandemije korona virusa otkaza su sportska takmičenja širom svijeta. To je poremetilo i planove najboljih bh atletičara, Amela Tuke, Mesuda Pezera, Abedina Mujezinovića, Hamze Alića i drugih.

Prema najavama iz Atletskog saveza BIH u avgustu bi se mogla održati neka od domaćih takmičenja.

Kako će se pandemija korona virusa odraziti na formu najboljih bh. atletičara pojasnio je Elvir Krehmić, selektor seniorske atletske reprezentacije BIH.

„Izuzetno mi je žao zbog Amela Tuke, ova godina je za njega trebala biti kruna vhunske karijere. Pošto su sva međunarodna takmičenja odgođena a domaće prvenstveno će se održati u avgustu, vjerujem da će se naši najbolji atletičari uspjeti pripremiti za državno prvenstvo i da će ostati u formi. Što se tiče ostalih atletičara, Mesud Pezer dobro je radio tokom zime i od njega očekujemo vrhunske rezultate u nastavku sezone. Maid Redžić je u velikom usponu. Očekivali smo rezultate blizu olimpijske norme. I ostali mlađi atletičari  će izgubiti mnogo što se tiče sezone. Izgubljena je jedna godina kada su u pitanju rezultati. Ja se nadam da će oni nastaviti sa atletikom kada sve ovo prođe.“

Zbog pandemije korona virusa odgođen je i Međunarodni atletski miting Zenica 2020. Iz Atletskog saveza BIH najavili su održavanje državnog prvenstva tokom avgusta.

 

Izvor: zenicainfo.ba