Larisa Cerić i Amel Tuka nosit će zastavu BiH na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju

Od 23. jula do 8. avgusta ove godine bh. altletičari nastupat će na Ljetnim olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana – Tokiju.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je bilo riječi o samim pripremama za predstojeće takmičenje kao i o očekivanjima. „Ne volim prognozirati, ali mogu samo reći da ćemo se truditi da što bolje predstavimo svoj klub, grad i svoju zemlju. Poželite nam sreću“, poručio je Mehmed Skender, selektor bh. tima.

Atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, džudašica Larisa Cerić, tekvandoista Nedžad Husić, plivači Lana Pudar i Emir Muratović, te streljačica Tatjana Đekanović čine naš olimpijski tim od sedam sportista kojima će se pridružiti šest trenera u borbi za osvajanje prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu. Zastavu BiH će po prvi put nositi muški i ženski sportista, Amel Tuka i Larisa Cerić. Očekivanja naših olimpijaca su velika i kako kažu spremni su za ovo veliko takmičenje. „Spremno dočekujemo ovo veliko takmičenje i obećavamo da ćemo dati sve od sebe da u što boljem svjetlu predstavimo naš klub i Bosnu i Hercegovinu“, kazali su naši olimpijci Amel Tuka i Mesud Pezer.

Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog saveza Bosne i Hercegovine osvrnuo se na težak položaj sporta u današnjem bh. društvu te kako je upravo to jedan od razloga što se iz srca zahvaljuje ovim mladim entuzijastima koji redovno na svim sportskim takmičenjima predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.  Zastavu BiH će po prvi put nositi muški i ženski sportista, Amel Tuka i Larisa Cerić. Prvi nastup Amel Tuka će imati 31. jula a Mesud Pezer 3. augusta, dok je finale rezervisano za 5. august.

 

Izvor: zenicainfo.ba