Međunarodni košarkaški turnir “Kengur kup” prepoznatljiv i u regionu

Ovogodišnje 21. izdanje Međunarodnog košarkaškog turnira Kengur kup Zenica 2019., održat će se od 23. do 25. augusta. Ova manifestacija koja ima za cilj promociju Grada Zenica i BiH, zahvaljujući organizatoru, Košarkaškom klubu Kengur, postala je prepoznatljiva ne samo u BiH, već i u cijeloj regiji.

„Ne bi ljudi ovdje dolazili iz Mađarske već 18. godinu zaredom sa ekipom od 50 ljudi, zatim iz Slovenije, Hrvastke, Srbije, da im nije lijepo i da nisu u prilici da igraju kvalitetan turnir. Ja hoću da kažem da smo veoma sretni što imamo podršku Grada i kantona. Hvala svima koji žele da nam pomognu da se održi ova manifestacija. Ona prezentuje prije svega grad i državu BiH“, izjavio je prvi čovjek i osnivač KK Kengur, Enver Jahić.

Na ovogodišnjem Kengur kupu učestvovat će preko 400 dječaka i djevojčica u 5 kategorija. Svoj dolazak potvrdili su stari sportski prijatelji iz Mađarske, koji u Zenicu dolaze već 18. godinu zaredom, zatim iz Slovenije, Hrvatske, Srbije. Naravno tu su i ekipe iz cijele BiH.

Kengur kup je samo jedna u nizu manifestacija koju finansijski pomaže Gradska uprava, sa ciljem promocije Zenice, kao grada mladih i sporta.

„Želja mene kao gradonačelnika je da ovaj grad ima stalno manifestacije. Kengur kup je međunarodna manifestacija. Ja sam presretan i zadovoljan da takvih manifestacija ima još više u Zenici. Čitavo ljeto je bilo raznih dešavanja. U septembru nam dolazi reprezentacija. Jednostavno grad treba da živi i da za svakog ima ponešto“, izjavio je na današnjoj press konferenciji, gradonačenik Zenice, Fuad Kasumović.

Turnir će se kao i ranijih godina igrati na više lokacija u gradu, dok je finale rezervisano za Gradsku arenu u nedjelju 25. augusta. Pokrovitelji manifestacije su Grad Zenica i Zeničko – dobojski kanton.

 

Izvor: zenicainfo.ba