Nastavak takmičenja za odbojkaše i odbojkašice u Super ligi FBiH

Narednog vikenda nastavlja se takmičenje u drugom dijelu sezone Super lige Federacije BiH za odbojkaše i odbojkašice.

Odbojkašice Čelik-R prvi dio sezone okončale su sa omjerom 5:5 u pobjedama i porazima. Nalaze se na diobi četvrte i pete pozicije upravo sa svojim narednim protivnicama, odbojkašicama Kaknja.

„Mi smo novajlije u Super ligi. Sami rezultati koje smo postigli u prvom dijelu sezone govore o našem radu. Iznenadili smo i naše protivnike koji su u Super ligi duže vremena. Ambicije u prvoj sezoni su nam da ostanemo u ligi a naredne godine planiramo borbu za vrh tabele i plasman u Premijer ligu. Uz finansije naš najveći problem je nedostatak prostora za trenažni proces. Treba nam veća sala za veće domete. I pored toga nećemo odbiti sve one koji žele doći i trenirati u našem klubu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Samir Radončić, trener u OK Čelik-R.

U prvom kolu nastvaka ekipa Odbojkaškog kluba Čelik-R putuje u goste ekipi Kaknja. To je ujedno i derbi 11. kola Super lige za odbojkašice u grupi Sjever.

„Tačno je, naredna utakmica je derbi kola. Ekipa Kaknja je mlada i neugodna ekipa. Vrijedno smo se u pauzi spremali i spremno dočekujemo nastavak takmičenja. Mi ćemo učiniti sve da ostvarimo povoljan rezultat“, optimista je trener Samir Radončić.

Odbojkaški klub Čelik trenunto broji 100 članova. I pored neodgovarajućih uslova za trenažni proces i odigravanje prvenstvenih mečeva, vrata ovog kluba otvorena su za sve zainteresovane djevojčice.

U Superligi za muškarce u grupi Jug na programu su susreti 14. kola. Na startu drugog dijela lige zenički Block-Out ugostiće sastav Ilijaša. Utakmica je na programu 8. ferbuara u sali Opće gimnazije sa početkom u 17,30 minuta. U prvoj takmičarskoj sezoni odbojkaši Blok-Outa su imali više nego skroman učinak. Poraženi su u svih 11 kola prvog dijela i ubjedljivo su posljednji na tabeli sa 1 bodom. Nastavak sezone u Prvoj ligi Federacije BiH grupa A2 u kojoj se takmiči treći zenički ligaš Željezara Zenica, starta sredinom februara.

 

Izvor: zenicainfo.ba