Neimari sutra protiv ilidžanskog MNK DiaBiH

Ligaški dio takmičenja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH bliži se kraju. Ovog vikenda na programu su susreti 13. kola.

Zenički Neimari ugostiće ekipu DiaBiH sa Ilidže. Nedjeljni susret zenički hakleri dočekuju sa prve pozicije i sa omjerom 6 pobjeda, četiri neriješena rezultata i 1 poraz i sa 22 poena. Priliku da zadrže vrh tabele i izbore doigravanje za prvaka imaju protiv ekipe sa Ilidže.

Ekipa trenera Mersida Burekovića za ovaj duel biće kompletna. Uz maksimalno zalaganje na parketu i podršku sa tribina pobjeda neće doći u pitanje.

„U prošlom kolu pobjedili smo direktnog konkurenta za prvo mjesto ekipu Iskru Vrbas iz Bugojna. Mi se nadamo uspjehu naše ekipe. Ono što nas raduje da smo na njihovom terenu u prvom dijelu igrali neriješeno. Tu je cijela ekipa. Marljivo smo trenirali, svi su zdravi konkurišu za utakmicu 13. kola”, izjavio je Nermin Pašalić, kapiten MNK Neimari.

Iz uprave Neimara poslali su svim zeničkim ljubiteljima malog nogometa posebnu poruku:

Pozivamo Vas sve da dođete u zeničku ljepoticu Arenu „Husejin Smajlović“ i u fer i korektnom navijanju podržite naše momke u meču protiv ekipe DiaBiH“, kažu iz MNK Neimari.

Utakmica 13. kola Prve futsal lige Federacije BIH, grupa 1 Neimari-DiaBiH igra se sutra 8. marta u Areni Husejin Smajlović od 20 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba