NK Čelik o statusu Ante Blaževića koji je samovoljno napustio klub

NK Čelik je obavijestio javnost putem svoje zvanične stranice o statusu Ante Blaževića, koji se pojavio na pripremama FK Željezničar prethodnog dana. Saopštenje zeničkog kluba prenosimo u cijelosti:

Nogometni klub „Čelik“ Zenica obavještava javnost da je menadžment kluba predupredio mogućnost jednostranog raskida ugovora po FIFA pravilniku između kluba i Ante Blaževića.

Imenovani je posredstvom Advokatskog društva Spaho d.o.o. uputio zahtjev za doborovoljno plaćanje dospjelih obaveza. Takav Zahtjev je pravno neutemeljen i zakonski nesonovan obzirom da se isti već ranije obratio Klubu posredstvom drugog advokata sa kojim klub radi na slučaju.

Ante Blažević je svojevoljno napustio klub i bez ikakvog obrazloženja prestao izvršavati svoje obaveze definisane Ugovorom, Zakonom o radu i normativnim aktima N/FS BiH, FIFA-e i UEFA-e. Zbog svega navedenog klub je odlučio suspendovati igrača.

Formalno pravno, Blažević je još uvijek igrač Čelika i kao takav nema pravo izvršavati obaveze prema drugom Klubu.
Nogometni klub „Čelik“ će nastaviti izvještavati javnost o ovom slučaju, kaže se na kraju saopštenja za javnost NK Čelik.

 

Izvor: zenicainfo.ba