Nogometaši Čelika započeli pripreme za narednu sezonu

Nogometaši Čelika među prvima su počeli pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Ekipa trenera Pavla Skočibušića od prošle sedmice je u trenažnom procesu. U narednoj sezoni očekuje ih učešće u Drugoj ligi Centar i puno više obaveza i iskušenja.

U odnosu na prošlu sezonu kostur ekipe je uglavnom ostao isti. Povratnici u Čelik su Selim Žuna, Eldar Sivac i Sanjin Subotić. Od velike pomoći u drugoj ligi biće Nurković, Mahmutović i Salčinović, koji ekipi daju sigurnost i ulijevaju strah kod protivnika. Prema najavama struke u potrazi su za još jednim stoperom i veznim igračem.

„Krenuli smo malo ranije da vidimo na koga možemo računati, ko će ostati u klubu i da li možemo dovesti nekoga za pojačanje. Za sada imamo na raspolaganju sve igrače od prošle sezone. Neki imaju problema sa treninzima zbog obaveza na poslu, ali očekujemo da će to riješiti u toku ove sedmice. Fali nam jedan stoper i dobar vezni igrač, a u klubu pregovaraju sa Zilićem i Bradarićem, dok sa nama trenira i Isaković. Što se tiče veznih igrača pregovaramo sa Vardom i teško je naći kvalitetnog igrača jer nismo u prilici da damo dobre plate zbog finansijske situacije u klubu“, izjavio je Pavle Skočibušić, šef Stručnog štaba NK Čelik.

Cjelokupne pripreme Čelik će odraditi u Zenici na Kamberovića polju, a u planu je odigravanje više prijateljskih utakmica kao i učešće na turniru Galib Mujičić u Vitezu. Generalna proba planirana je za 7. august.

„Nismo još odlučili protivnika pošto će se najvjerovatnije igrati na Bilinom polju pred publikom i zato tražimo atraktivnijeg protivnika, nekoga iz prve lige ili neko jači iz druge lige zbog publike“, najavio je trener Pavle Skočibušić.

Ambicije crno-crvenih u narednoj sezoni su stvaranje stabilnog drugoligaša uz finansijsku konsolidaciju kluba. Sve ljubitelje nogometa u Zenici raduje informacija o povratku navijača na tribine tako da će od jeseni ponovo biti uz svoj klub.

 

Izvor: zenicainfo.ba