Održan 5. Memorijalni turnir Kurt Kopruner

Ekipa „Fortin“ iz Tešnja osvojila je prvo mjesto na 5. Memorijalnom malonogometnom turniru „Kurt Kopruner“ koji je organizovala GS Tvornica mašina Travnik (GS TMT) u znak sječanja na velikog čovjeka i uspješnog biznismena, rođenog Austrijanca koji je neizmjerno volio BiH i ljude u našoj zemlji.
Drugo mjesto osvojila je ekipa GIZ, a treće CIMOS – Novi Travnik. Turnior je ove godine okupio 16 ekipa koje su predstavljale kompanije iz BiH, Srbije, Hrvatske, Austrije i Njemačke.
Ovaj turnir se održava u čast jedne ljudske veličine koja već petu godinu nije sa nama, ali djela koja je ostavio iza sebe govore u njegovo ime, rečeno je na otvorenju turnira.
Turnir je otvorila dirktorica GS Tvornice mašina Travnik, Snježana Kopruner.
Kurt Kopruner, rođeni Austrijanac nakon obrazovanja u rodnoj Austriji i obavljanja nekoliko rukovodnih funkcija , poslovnu karijeru nastavio je u Njemačkoj gdje osnovao firmu. Posao ga je često vodio na prostore bivše Jugoslavije. Zaslužan je za uspješnu privatizaciju i kasniji razvoj GS Tvornice mašina Travnik, koja je danas prepoznatljiva u regiji i Evropi. Ova tvornica danas zapošljava 250 radnika i svake godine postiže sve bolje rezultate. Jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u srednjoj Bosni.