Održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza ZDK

Redovna izvještajna skupština Nogometnog saveza Zeničko–dobojskog kantona održaće se između 10. i 14. aprila ove godine.

Ovo je jedan od zaključaka sa današnje sjednice Izvršnog odbora održanog u Zenici. Nešto kasniji termin održavanja skupštine je zbog termina skupštine NFS BiH koji je planiran za 19. mart. Osim redovnih takmičarskih aktivnosti u 2019. godini u savezu posebno ističu projekte rekontrukcije 5 nogometnih terena. U toku su završni radovi na dva u Šijama i Novom Šeheru.

„Za pet klubova smo u 2019. godini dali sredstva za rekonstrukciju terena. Svi su utrošili sredstva kako je bilo planirano. Stadion u Šijama će biti sličan terernima za odigravanje Premijer lige. Slično se radi i u Novom Šeheru. Realno imamo dosta dobrih terena, počevši od Tešnja do Olova. Za ovaj rang takmičenja kao što je Kantonalna liga, tereni su najbolji u Federalnom savezu. Moram naglasiti i veliku pomoć društvene zajednice općina“, istakao je Muhamed Begagić, predsjednik nogometnog saveza Ze-do kantona.

Krajem prošle godine savez je uspješno organizovao turnir cicibana za dječake od 7 do 14 godina na kojem je učestvovalo preko 350 dječaka. U savezu je trenutno registrovano 500 dječaka najmlađih uzrasta. Plan je da turnir za najmlađe preraste u Ligu.

„Prvi put smo organizovali jedan ovakav turnir. Svi učesnici njih 350 dječaka su registrovani, izvršeni su ljekarski pregledi i sve je bilo u skladu sa pravilima. Iduće godine ćemo nadam se organizovati Ligu. Pored Sarajevskog mi smo jedini savez koji ima registrovanu djecu ovog uzrasta. To je zajednički interes kako za nas tako i za klubove“, nagalasio je Muhamed Begagić.

Nogometni savez ZDK-a će i ove godine učestvovati na Kupu regija Nogometnog saveza BiH. U prvom kolu selekcija kantona ugostiće reprezentaciju regije Bijeljina. Utakmica se igra 15. marta u Zenici.

Prošle godine kanton je učestvovao i na turniru pionira NS/FS BiH.

Drugi dio omladinskih liga Ze-do kantona starta krajem marta. Nastavak Kantonalne lige je planiran 4. i 5. aprila utakmicama 8. kola. Tokom maja i juna održaće se i Kup takmičenja.

 

Izvor: zenicainfo.ba