Održano 15. Federalno karate prvenstvo: Čelik osvojio pet medalja

Arena Husejin Smajlović bila je domaćin 15. Federalnog karate prvenstvo za pionire i pionirke. Učestvovalo je 77 klubova sa 754 takmičara.

Tehnički organizator prvenstva bio je Karate klub Čelik, a generalni pokrovitelj takmičenja  Grad Zenica. Karate klub Čelik Zenica je nastupio sa osam takmičara i ekipno dva kata tima. Lana Zakić je zablistala ponovivši uspjeh od prošle godine i odbranila titulu Federalne prvakinje u katama, a u borbama je postala viceprvakinja FBiH osvojivši srebro.

Lana Zakić

Dženan Pojskić je osvojio bronzanu medalju u katama dječaci 2006. Kata tim dječaci do 9 godina osvojili su bronzanu medalju u sastavu Kan Selimović, Amar Tabak i Faris Muračević. Kata tim dječaci do 11 godina također su osvojili bronzanu medalju u sastavu Azhar Musić, Erol Bečić i Tarik Alispahić. Karatisti Čelika su osvojili ukupno 5 medalja: 1 zlatna, 1 srebrena i 3 bronzane medalje.

Na prvenstvu je nastupio i Karate klub Perfekt iz Zenice. Član ovog kluba Ali Zlotrg u kategoriji borbe 11 godina 50+ kg. je ostvario dvije pobjede i jedan poraz od Federalnog prvaka.

Osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju. Krajem mjeseca, tačnije 29. marta Zenica će biti domaćin i Državnog prvenstva u karateu za djecu.

 

Izvor: zenicainfo.ba