OFK ZSK 2013 organizuje Peti regionalni turnir u malom nogometu za dječake

Nogometni klub OFK ZSK 2013 iz Zenice od 17. do 19. januara biće organizator Petog regionalnog turnira u malom nogometu Zenica 2020.

Turnir će prema najavama organizatora okupiti 1000 dječaka iz tri države Srbije, Hrvatske i BIH. Na tri dana festivala malog nogometa za najmlađe takmičiće se 80 klubova sa 90 selekcija u šest uzrasnih kategorija. Po prvi put u takmičarskom dijelu učestvuju i selekcije dječaka rođenih 2013 godine. Od gostiju iz drugih država dolazak su najavile ekipe iz Vinkovaca, Slavonskog Broda. Od domaćih učestvuju Fortuna, Ključ, TOŠK, Rijeka,Vratnik, Žepče i drugi.re

„OFK Zenica 2013 je relativno mali sportski kolektiv. U šestoj godini postojanja organizujemo Peti regionalni turnir u malom nogometu za dječake. Ove godine okupićemo veći broj učesnika nego prethodnih godina. Želimo da to bude istinski festival sporta i manifestacija, koja će na najljepši način promovisati grad Zenicu i njene sportiste. Za sve smo pripremili prigodne nagrade. Zahvaljujem se na pomoći gradu Zenica i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata“, izjavio je na press konferenciji Hasib Fetić, predsjednik  OFK Zenica 2013.

Turnir će otvoriti sutra u 9:00 sati ekipe OFK ZSK 2013 i Nemila. Svečano otvaranje turnira je 17. januara u 11:00 sati, a turnir se završava u nedjelju 19. januara. Turnir se igra u Areni Husejin Smajlović.

 

Izvor: zenicainfo.ba