OKK “Čelik” sutra dočekuje ekipu “Širokog”

Drugi dio sezone u premijer ligi košarkaši “Čelika” otvorit će susretom protiv “Širokog”. Zenički ligaš i “Široki” dijele četvrtu i petu poziciju na tabeli sa 18 bodova. Gosti imaju pozitivan skor od 7:4 u pobjedama dok ekipa trenera Josipa Pandže ima izjednačen rezultat pobjeda i poraza 6:6.

“Široki je deset puta prvak države i to dovoljno govori o njima, međutim i mi iza sebe imamo dobru polusezonu. Ona nije obilježena sa toliko pobjeda koliko smo zaslužili, a imali smo odličnu završnicu protiv “Sparsa”. Na drugim mjestima bili smo blizu pobjede, igramo kući i smatram da su šanse pedeset-pedeset. Svako kolo imamo situaciju da svako može pobijediti svakoga, te je bitno da budemo skoncentrisani, fokusirani i hrabri. Ja se nadam da ćemo pobijediti Široki i doći do pobjeda koje oni imaju, a nakon toga ulazimo u mirniju završnicu sezone“, izjavio je Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK “Čelik”.

Josip Pandža

Na startu ovogodišnje sezone “Čelik” je poražen u gostima od “Širokog” sa 70:59, pa je naredna utakmica prilika za revanš ali i šansa da se ostane u gornjem dijelu tabele.

“U prvom dijelu seozne smo pokazali da smo dobra ekipa, imali smo par nesretnih poraza, a atmosfera u ekipi je odlična. Spremni dočekujemo ekipu Širokog i nadamo se pobjedi, te nam podrška sa tribina mnogo znači i nadamo se da će se publika ubrzo vratiti u dvoranu”, izjavio je košarkaš Anes Podojak.

Pobjeda protiv “Sparsa” u prošlom kolu sa 74:65 pokazala je da “Čelik” ima kvalitetan tim  koji može uspješno parirati svim ekipama u ligi. Plasman među pet prvih vodi u ligu za prvaka, a zbog pandemije publika je i dalje uskračena za dolazak na tribine.

“Zenica se poželjela dobre košarke, stvorila bi se euforija u Zenici, Arena bi sigurno bila dobro popunjena. Mi moramo igrati dobro i tjerati zeniču publiku na povjerenje, a kada bude prvi momenat da se publika pusti u dvorani ja sam uvjeren da će dvorana biti dobro popunjena“, izjavio je Jospi Pandža, trener OKK “Čelik”.

Utakmica 14. kola košarkaškog prvenstva BiH Čelik-Široki igra se 8. januara u Areni “Husejin Smajlović” od 17 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba