Press u NK Čelik: Klub na putu stabilizacije i oporavka

Na današnjoj press konferenciji Nogometnog kluba Čelik, član Upravnog odbora Robert Jonjić i predsjednik kluba Denis Mušović, još jednom su podsjetili javnost na sve što je urađeno na stabilizaciji i oporavku zeničkog simbola.

Od septembra prošle godine do kraja marta tekuće, urađen je veliki dio planiranog na posljednjoj skupštini. U toku je reprogram duga Poreznoj upravi, finansijska stabilizacija, dovođenje sponzora, kvalitetniji rad sa omladinskim kategorijama i sa seniorskom ekipom, koja je na pragu plasmana u viši rang. U proteklom periodu klub je uredno servisirao obaveze u iznosu od 127.000 KM. Učesnici press konferencije Robert Jonjić, Denis Mušović i pravni opunomoćenik Tarik Hadžimahmutović, još jednom su naglasili važnost ugovora koji je Čelik potpisao sa gradom Zenica, 12. novembra prošle godine i on se odnosi na uplatu novčanih sredstava od zakupa poslovnih prostora na stadionu Bilino polje. Kako tvrde u Čeliku klub je ostao uskraćen za 50.000 KM za protekli period, dok je prema riječima prisutnih ukupna šteta 72.239 KM.

„Gradska uprava uredno servisira obaveze prema Poreznoj upravi iz ugovora potpisanog reprograma, međutim obaveze u smislu prebacivanja sredstava prikupljenih iz najma poslovnih prostora se ne izvršavaju“, izjavio je između ostalog na današnjoj press konferenciji član Upravnog odbora NK Čelik Robert Jonjić.