Press u OKK Čelik: U nastavku prvenstva priliku će dobiti mlađi igrači

U jučerašnjem izdanju Sportinfa govorili smo o utakmici 9. kola Košarkaškog prvenstva BIH za muškarce Čelik-Zrinjski.

Zbog situacije u kojoj se nalaze oba kluba biće to derbi začelja. Trener Čelika Bojan Stevanović sa najmlađom ekipom u ligi pokušaće pred domaćom publikom da upiše drugu prvenstvenu pobjedu. O aktuelnoj situaciji u Košarkaškom klubu Čelik na današnjoj press konferenciji govorio je Goran Bulajić, predsjednik kluba.

„U posljednjih desetak dana u OKK Čelik su se izdešavale neke stvari munjevitom  brzinom. Nismo mogli neke stvari da kontrolišemo, niti da predvidimo šta će se dalje dešavati. Sada uglavnom imamo jasniju sliku šta nas čeka u narednom periodu. Nažalost teška finansijska situacija i neizvjesnot koja nas je pratila i prošle godine kroz takmičenje ove godine je kulminirala i nismo uspjeli sa poslovnog aspekta zadovoljiti uslove koje je trener tražio od nas, kao i glavni igrač i ostali igrači. Došli smo u zaostatak od tri plate. Uspjeli smo izmiriti jednu platu za septembar i zaostatak za trenera. Loši rezultati i nervoza doveli su do toga da su trener Pandža i nekolicina igrača, Božović, Ćurevac, Dedajić, Buza i Simanić odlučili prekinuti saradnju. Čeliku ostaje u narednom periodu da izmiri svoje obaveze. Klub nastavlja naravno sa postoji. U ovom slučaju ćemo pokušati da izguramo ovu polusezonu sa postojećim kadrom koji je licenciran“, izjavio je između ostalog na današnjoj press konferenciji Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Kako je naglasio Bulajić, silom prilika našli su se u veoma teškoj situaciji. Jedina dobra stvar je da će u narednom periodu priliku na parketu dobiti mlađi igrači isključivo zenička djeca i da će iz toga pokušati da izvuku najbolje.

 

Izvor: zenicainfo.ba