PROBLEMATIKA TRENAŽNOG PROCESA: OK “Željezara Zenica” i “Block-Out” do 31. decembra u Prvoj Gimnaziji

Od početka ovogodišnje sezone odbojkaški klubovi Željezara Zenica i Block-Out imaju problema sa obezbjeđenjem prostora za trenažni proces i odigravanje prvenstvenih mečeva. Sa Prvom Gimnazijom uspjeli su privremeno riješiti problem sale do 31. decembra.

“Mi četiri mjeseca već ne treniramo, sada će se igrati šesto kolo, te su to nemogući uslovi za trenažni proces kojeg nemamo i kako onda odigravati utakmice. Dođemo u salu pred susret, okupe se momci i kako odigrati utakmicu, a čim nema treninga onda gubimo“, izjavio je Haris Hasanica, predsjednik i trener OK “Block Out”.

Haris Hasanica

“Direktor Opće Gimnazije nam je izjavio da je ovo privremeni ugovor, iz razloga da vide kako ćemo se ponašati i kako ćemo održavati salu u skladu sa ugovorom. Onaj ko se ne bude ponašao u skladu sa ugovorom bit će upitan nastavak saradnje i produženje ugovora“, izjavila je Senada Čerimović, predsjednica ŽOK Željezara Zenica.

Međutim, u ova dva kluba smatraju da bez ulaska u Arenu Zenica nema kvalitetnijeg napredka zeničke odbojke.

“Ja vidim generalno rješavanje problema u Areni Zenica, koja treba da uzme pod okrilje i odbojku kao i košarku i rukomet. Budući da su tamo raspodijeljeni termini i tamo odbojke nema nikako, to se mora promjeniti i odbojka mora dobiti termine u Areni za trenažni proces i odigravanje prvenstvenih mečeva“, naglasio je Haris Hasanica, menadžer OA “Block Out”.

“Ponovo smo se obraćali par puta gradu Zenica i Areni. Dobili smo pismeni odgovor da je Arena prebukirana i da ostajemo u Sali u kojoj smo i do sada bili”, kazala je Senada Čerimović.

Senada Čerimović

Odbojkaški klub “Čelik-R” utakmice igra u Katoličkom školskom centru, dok Željezara Zenica i Block out do 31. decembra ostaju u Sali Opće Gimnazije.

 

Izvor: zenicainfo.ba