Prva liga Federacije BiH–grupa Sjever: RK “Čelik” i Školu rukometa “Čelik junior” predstavnici iz Zenice

Prvi vikend u oktobru donosi start i rukometne sezone u Federaciji BiH.

Zenica i ove godine u Prvoj ligi Federacije BiH–grupa Sjever, ima dva predstvanika: Rukometni klub “Čelik” i Školu rukometa “Čelik junior”. U trci za naslov prvaka na sjeveru nalazi se ukupno 12 timova, od kojih su tri novajlije koji su prekomandovani sa Juga. To su: Donji Vakuf, Travnik i Jajce. Voljom žrijeba u prvom kolu Čelik gostuje u Donjem Vakufu, dok Čelik junior na domaćem parketu igra protiv ekipe “Gradačac 1954”.

“Poslije nekoliko prolongiranja datuma početka prvenstva, narednog vikenda starta liga. U goste nam stiže Gradačac. To je ekipa koja je dovela nekoliko pojačanja i sa velikim ambicijama ulazi u prvenstvo i jedan je od kandidata za ulazak u Premijer ligu. Nama je velika čast da igramo sa takvom ekipom s obzirom da mi imamo mlad tim sa prosjekom 18,5 godina. Mi smo se vrijedno spremali, a momci će na svakoj utakmici dati maksimalno što mogu”, izjavio je Vladimir Zeljko, trener ŠRK Čelik Junior.

Uz Čelik, Gradačac 1954 u trci za najviši plasman su još Travnik i Jajce. Naredna sezona za Čelik Junior bit će prilika za uigravanje i stvaranje jakog tima za naredne godine.

„Jajce je dobra, solidna ekipa dok su ostale dvije ekipe podmlađene. U odnosu na nas mi smo u prednosti, jer imamo dobar skor u odnosu sa Gradačcom. Iako su favoriti ne mora značiti da će pobjediti. Šteta je što publika i dalje ne može prisustvovati utakmicama, ali kako trenutno stvari stoje imamo stroge covid protokole koje moramo ispoštovati za odigravanje mečeva, i to će najvjerovatnije potrajati do kraja polusezone”, izjavio je Vladimir Zeljko.

Susret 1. kola Prve lige Federacije BiH, grupa Sjever, Čelik Junior-Gradačac 1954 igra se 4. oktobra u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom od 14:30 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba