Ragbi klub Čelik jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva u BiH

Ragbi klub Čelik, već duži niz godina, jedan je od najuspješnijih sportskih kolektiva, ne samo u Zenici već i u BiH, i regionu. Posebnu pažnju u protekloj sezoni posvetili su radu sa mlađim kategorijama. Najmlađe selekcije U10, U12 i U14 godina, učestvovale su na turnirima širom Evrope.

„Posebno bih istakao učešće na razvojnom turniru u Francuskoj, gdje je naša selekcija U10 osvojila prvo mjesto u konkurenciji 35 timova. Zatim međunarodni razvojni turnir u Italiji uz učešće 2000 mladih takmičara. Organizovali smo niz edukacija, implementirali više projekata u lokalnoj zajednici, organizovali gostovanje poznatih trenera iz Evrope. Uspješno smo organizovali Drugi ragbi kids festival sredinom maja, na kojem su učestvovale ekipe iz Srbije, Italije, Hrvatske i naše zemlje. U ragbi klubu Čelik veoma smo zadovoljni urađenim. Naravno treba istaći pomoć roditelja, kao i Grada Zenica i Zeničko – dobojskog kantona“, naglasio je u svojoj izjavi za Zenicainfo.ba, Mirza Oruč, trener i član Upravnog odbora ragbi kluba Čelik.

Za narednu sezonu 2019/20 godina kako je istakao Oruč, seniorska ekipa je već počela pripreme. Očekuje ih nastup u domaćem prvenstvu ragbija 7, i ragbija XV i Regionalnoj ragbi ligi, kao i novoj formi regionalnog takmičenja koji su započeli sa ekipama iz Srbije, a koji se igra turnirski.

Za kraj septembra i početak oktobra u planu je odigravanje dvije prijateljske utakmice sa ekipom iz Engleske. U toku su pregovori i više detalja biće poznato do kraja ovog mjeseca. Biće organizovan i trenerski kamp sa vrhunskim trenerima iz Škotske. Najmlađe selekcije dječaka U10, U12 i U14, učestvovat će na turniru u Hajdelbergu u Njemačkoj, dok će djevojčice U14 putovati u Ankonu, u Italiji.
Izvor: zenicainfo.ba