RK Čelik: Međunarodni turnir “Zaim Kobilica” 19. i 20. septembra

Nakon odluke Rukometnog saveza BiH da prvenstvo u Premijer ligi BiH počne 26. septembra, Organizacioni odbor tradicionalnog rukometnog turnira Zaim Kobilica je odlučio da se turnir u Gradskoj areni Zenica održi 19. i 20. septembra.

Iznenadila nas je odluka Saveza o početku prvenstvene sezone 26. septembra. Odmah smo reagovali i odredili novi termin za naš, šesti po redu tradicionalni turnir. Sada je definitivni datum turnira Zaim Kobilica 19. i 20. septembar. Pošto smo već imali potvrđeno učešće od strane nekih klubova iz zemlje i inostranstva, za novi termin moramo ponoviti procedure za prijave za učešće na turniru. Ipak, nadam se da će sve biti u redu i da će ovo, kako je i planirano, biti najveći rukometni turnir ove godine u BiH – kaže Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Kako saznajemo, veliki je interes domaćih premijerligaša za učešće na turniru, a očekuje se dolazak RK Umaga i RK Eurofarma (Makedonija), kao pobjednika turnira od prošle i predprošle godine.

Sloboda Tuzla, koja se inače prva prijavila za turnir, sada vjerovatno neće učestvovati, jer 19. septembra učestvuje u finalnim utakmicama Kupa BiH.

Žestoka faza priprema

Inače, u Rukometnom klubu Čelik je u toku treća, završna faza žestokih priprema za narednu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Trenutno se radi na terenu Atletskog stadiona i u teretani, a onda slijede pripreme u gradskoj Areni i rad sa loptom. Radimo vrlo ozbiljno i odgovorno. Na večernjim trenizima imamo 17 igrača, a na jutarnjim još 7, onih koji zbog poslijepodnevih obaveza ne mogu trenirati uveče. Tempo treniranja je veoma žestok i siguran sam da ćemo biti spremni i za turnir i za prvenstvo. Jedva čekamo ulazak u Arenu, od 1. septembra – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.