RK Čelik u nastavak sezone sa dva nova igrača

Nakon boravka u Ajdinovićima, rukometaši Čelika trenažni proces su nastavili u Zenici. Kako bi što spremnije dočekali nastavak prvenstva stručni štab i uprava odlučili su dovesti pojačanja u klub.

Ekipu Čelika u pauzi su napustili Kenan Biogradlija i Eldar Mehić, a nova imena u klubu su: krilo Zlatan Isaković i bek Franjo Đuđak, obojica iz tešanjske Bosne.

Zlatan Isaković je za RK Bosnu TS iz Tešnja nastupao čitavih 13 godina a sada je izjavio:

”Dolaskom u RK Čelik ostvario se moj dugogodišji san. Poznajem se sa većinom saigrača. Sve su to sjajni momci i rukometaši! Sretan sam da je ovdje atmosfera u klubu i timu odlična. Otkako znam za sebe, navijam za RK Čelik i daću sve od sebe da pomognem mom novom klubu u osvajanju titule prvaka Prve lige FBiH i plasman u Premijer ligu BiH”, izjavio je Zlatan Isaković, za zvaničnu stranicu RK Čelik.

Drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH grupa Sjever počinje 29. februara. Čelik je slobodan u prvom kolu, tako da za klub prvenstvo počinje 7. marta, utakmicom protiv Sane u Sanskom Mostu.

U subotu, 15. februara, Čelik igra prvu prijateljsku utakmicu protiv RK Bosna Visokom. Nakon visočke, odigraće i dvije utakmice sa sarajevskom Bosnom, zatim sa RK Žepčom.

 

Izvor: zenicainfo.ba