RK Čelik: Završni dio priprema 17. augusta, turnir 26. septembra

Rukometni savez Federacije BIH najavio je za 10. avgust sjednicu Upravnog odbora na kojoj bi trebalo biti poznato više pojedinosti o početku takmičenja u sezoni 2020/21 godina.

U iščekivanju tačnog datuma početka Prve lige Federacije grupa Sjever, uprava Rukometnog kluba Čelik, donijela je odluku da se pripreme odvijaju u tri faze: sada je u toku individualni rad igrača, uz redovne instrukcije trenera Seldina Rizvanovića. Drugi period priprema je grupno okupljanje tima zakazano za 10. august, a od 17. augusta započinje završni dio žestokih dio priprema, rad s loptom, prijateljske utakmice, turnir Zaim Kobilica i finalno uigravanje tima. Trener Rizvanović na raspolaganju ima 20 igrača, a naknadno Klubu treba da se priključe još dva igrača. U Čeliku tvrde da za svaku poziciju u timu imaju  po tri igrača, što garantuje da, uz dobre pripreme, mogu pobjediti  sve protivnike u narednom prvenstvu i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH .

Upravni odbor RK Čelika je takođe odlučio da se Međunarodni rukometni turnir održi 26. i 27. septembra u Gradskoj areni Zenica.

„Zbog situacije sa koronavirusom stalno analiziramo šta je najbolja opcija za ovaj tradicionani turnir. Odlučili smo se da se turnir Zaim Kobilica održi pred početak takmičenja u rukometnim ligama Bosne i Hercegovine, pošto je planirano učešće i premijerligaških ekipa iz naše države, uz obavezno poštovanje svih mjera opreza zbog koronavirusa. Tačan datum, prije svega zbog termina u Gradskoj areni, još nije potpuno definisan, a alternativa je vikend 5. i 6. ili 26. i 27. septembar“, izjavio je za Zenicainfo.ba Pane Škrbić predsjednik Upravnog odbora RK Čelik.

Potencijalni učesnici turnira su: RK Vardar iz Skoplja, prošlogodišnjim učesnikom turnira RK Umagom, Metaloplasika iz Šapca.Od domaćih ekipa kandidati za učešće na Zaim Kobilica povodom 70 godina Čelika su RK Sloboda Tuzla,  RK Iskra Bugojno, RK Bosna Visoko, Borac Banja Luka,  RK Vogošća.

 

Izvor: zenicainfo.ba