Rukomet: Čelik u nedjelju dočekuje ekipu Sana 7

U okviru 2. kola Prve lige FBiH rukometaši Čelika dočekuju ekipu „Sana 7“ iz Sanskog mosta.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, ekipa je uspješno prošla pripreme, i u ovoj utakmici su apsolutni favoriti. Trener, Seldin Rizvanović, napominje da su igrači spremni i fizički i taktički, a u ovoj utakmici su favoriti, iako nikoga ne treba podcjenjivati.

„Imamo jednog povrijeđenog igrača, to je kapiten Adnan Begagić, koji je van terena dvije sedmice zbog blage povrede leđa. Ostali su zdravi i nadamo se dobrom rezultatu“.
U proteklom periodu ekipa je pojačana na bekovskim pozicijama. Iz RK Gračanica stigao je Slaven Šijaković, a iz Viteza Mario Filipović i Mario Budimir. Okosnicu čini tim iz prošle sezone, pojačan igračima iz mlađih selekcija. Među njima su Faris Mrako i Mirsad Ćelenka.

„Ono što je nama bitno jeste da od početka stvorimo sebi taj pobjednički mentalitet, koji će nam zasigurno trebati kako bi ostvarili dobar rezultat na kraju prvenstva, te se postavili kao glavni konkurent za ulazak u Premier ligu BiH. Mi apsolutno ne smatramo da se mi ovom ligom možemo prošetati i da zasigurno možemo biti prvi“, kaže Faris Mrako koji će u predstojećoj utakmici nositi kapitensku traku.

„Prve 4 utakmice biće nam test pred gostovanje u Zavidovićima, što će biti pravi test za ovu ekipu. Mislim da smo bolji, te da imamo kvalitet koji će nam omogućiti ulazak u Premier ligu BiH“, rekao je Mirsad Ćelenka.

U RK Čelik, paralelno sa priprema za predstojeću sezonu, realizuju i marketinšku kampanju. Glavni akcenat je dat na prodaju sezonskih karata po cijeni od 10, te pretplatničkih VIP ulaznica po cijeni od 50 konvertibilnih maraka, koje važe do 31. decembra.
Predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić, pojašnjava da je cilj povećati broj gledalaca na utakmicama.

“Poznato je da u Zenici imamo krizu posjeta sportskih događaja, a poznato je da je cilj svake utakmice dolazak publike. Ako nema publike, kakva je svrha održavanja sportskih događaja”, naglasio je Škrbić, ujedno pozivajući građane da dođu na utakmicu i podrže rukometaše Čelika.

On je ponovio da je glavni cilj osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu BiH, što će biti najveći poklon, jer klub naredne godine obilježava 70 godina rada i postojanja.

Utakmica Čelik – Sana 7 igra se u nedjelju 29. septembra, sa početkom u 17 sati, u Gradskoj areni Zenica, a cijena karte je 3 konvertibilne marke.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba