Rukometaši Bosne i Hercegovine i definitivno ostali bez Svjetskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez specijalne pozivnice za Svjetsko prvenstvo u Egiptu nakon što je ukidanjem predbaraža i baraža zbog pandemije koronavirusa ostala bez šansi da se na terenu bori za plasma.

Naime, IHF je objavio da će ovo prvenstvo proći bez bh. selekcije nakon što su pozivnice dobile selekcije Rusije i Poljske.

Iz konkurencije su ispali timovi poput Bosne i Hercegovine, Srbije ili Sjeverne Makedonije, a turnir će se igrati od 13. do 31. januara 2021. godine. Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije, a za sada je osim domaćina Egipta poznato još 29 učesnika.

Danska na prvenstvu igra kao branitelj titule, a iz Evrope dolaze još Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska, Poljska i Rusija.

Tu su još predstavnici Afrike Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko i Tunis, zatim Azije Bahrein, Japan, Katar i Južna Koreja te Centralne i Južne Amerike Argentina, Brazil i Urugvaj.