Salčinović i Božičić: Pobjedom protiv Zvijezde odužiti se navijačima

Svoje zadovoljstvo razvojem situacije i izmirenjem dugova izrazili su na press konferenciji u NK Čelik, kapiten Fenan Salčinović i šef stručnog štaba Slaviša Božičić.

Osim izlaganja Aydina Olguna najviše pažnje prisutnih novinara privuklo je izlaganje kapitena Fenana Salčinovića u vezi dugovanja prema igračima.

“Od ove polusezone se duguju igračima dvije mjesečne plaće. Meni se konkretno duguje puno više, radi se tu o pet sezona, a ako već insistirate na cifri, mislim da se radi o iznosu od oko 145.000 KM. Nadam se da ćemo izaći jači iz ovoga svega i da ćemo svu koncentraciju usmjeriti na subotnju utakmicu kako bismo se iskupili navijačima za ovu sramotu za koju igrači nisu krivi”, izjavio je Fenan Salčinović.

Aydin Olgun se nadovezao na izlaganje Salčinovića i naglasio da je klub sa njim već postigao određeni vid nagodbe, te da je Fenanu do sada isplaćen jedan dio duga.

Šef struke Slaviša Božičić koji se takođe našao u neugodnoj situaciji nakon otkazivanja susreta na Grbavici u svom izlaganju je između ostalog istakao:

„Ponosan sam što sam dio Čelika. Znao sam od početka da dolazim u veliki klub. Raduje me da je predsjednik brzo reagova i pojavio odmah. Bogatstvo je imati ove momke igrače, s druge strane želim da se zahvalim medijima koji ste bili korektni u izvještavanju ovih dana. Niste pravili ružnu sliku nego ste korektno izvještavali i hvala vam u ime svih nas. Pomogli ste da s ekipom radim mirno ovih dana i da se momci pripremaju”, rekao je Božičić

Press konferenciji prisustvovali su i predstavnici udruženja navijača Robijaša koji su zatražili od Aydina Olguna da ćešće boravi u Zenici i da klub bude otvoreniji, kako prema medijima tako i prema cjelokupnoj javnosti. U saopštenju za javnost predsjednika Aydina Olguna, koje je podijeljeno pred početak press konferencije najavljeno je i održavanje Skupštine kluba do sredine decembra 2019 godine.

 

Izvor: zenicainfo.ba