Salčinović oprostio 80.000KM duga Čeliku i najavio da će igrati bez naknade

Samostalnu press konferenciju održao je večeras na Bilinom polju, Fenan Salčinović, dugogodišnji igrač i bivši kapiten NK Čelik. Ovu press konferenciju najavio je ranije prilikom susreta sa novinarima.

U svom izlaganju između ostalog istakao je da Čeliku oprašta dug od 80.000 KM  i da će nastaviti besplatno da igra za svoj klub .

“Donio sam odluku. Moj babo rahmetli mi je govorio da nikad ne okrećem leđa onome ko mi je dao prvi platu. Mislim da ne priliči da ostavim klub sad kad je u ovom stanju. Obećao sam da ću završiti karijeru u Čeliku i završit ću. Igrat ću sada besplatno za klub, bez ikakve naknade. Nije ovdje niko džaba, svi igraju za pare, na amaterskim ugovorima. Opraštam klubu 80.000 maraka u ovom momentu. Ostat će tu nešto duga koji će čekati neka bolja vremena ako se dese, da bar ja dobijem nešto za ovih šest godina u klubu. Kad su ovi mogli dobijati za mjesec – dva 50.000 maraka, onda sam i ja valjda zaslužio da nešto dobijem“, naglasio je u svom izlaganju Fenan Salčinović.

Takođe Salčinović je poslao posebnu poruku takozvanim Facebook navijačima, u kojoj je istakao da on nije krvnik ovog kluba i da je uvijek pomagao svoj klub.

„Nikad niko nije u historiji oprostio ovoliko duga, niko nije ostvario ovoliki transfer. Bio sam član u dva najveća uspjeha kluba“, izjavio je Fenan Salčinović u svom emotivnom izlaganju na večerašnjoj press konferenciji na stadionu Bilino polje.

 

Izvor: zenicainfo.ba