Skupština Judo kluba “Čelik” usvojila izvještaj o radu za 2019. i 2020. godinu

Skupština Judo kluba “Čelik” iz Zenice, na jučerašnjem zasjedanju usvojila je izvještaj o radu ovog sportskog kolektiva za 2019. i 2020. godinu.

Prisutnima je prezentiran plan rada za 2021 godinu, a iako u otežanim okolnostima klub je uspio riješiti pitanje prostorija za trenažni proces.

Judo klub “Čelik” zahvajujući pomoći grada Zenica, kantona kao i vlastitim sredstvima sada ima na raspolganju 100 kvadratnih metara korisne površine. Jedan od ciljeva u narednom periodu bit će rad sa mladim i nadarenim takmičarima. Također je dogovoreno da se posebna pažnja posveti radu judo škole, proširenju članstva i upisu novih članova.

Upravni odbor Judo klub “Čelik” sačinio je i plan odlaska na takmičenja u 2021. godini, a u prvoj polovini februara planiran je odlazak na polganja za pojaseve kao i sudijske seminare u Sarajevu, Bihaću i Doboju. Tokom marta planirano je učešće na Državnim prvenstvima u judou  u Lukavcu, Sarajevu i Bihaću, zatim turnirima ‘Vinko Šamarlić’ u Sarajevu, Zvorniku, Banja Luci i drugim mjestima.

Nastupi na takmičenjima u 2021. godini će biti realizovani u skladu sa finansijskim  mogučnostima kluba, a prednost će imati državna prvenstva.

 

Izvor: zenicainfo.ba