ŠR “Čelik Junior” organizuje tradicionalni rukometni turnir za dječake i djevojčice

Prvi dio sezone mlađi zenički ligaš “Čelik Junior” uspješno je okončao. Plasirali su se na četvrtu poziciju, sa učinkom od sedam pobjeda i četiri poraza i sa 21 poenom.

Ujedno juniori su tim koji je primio najmanje golova u jesenjem dijelu takmičenja. Za trenera Vladimira Zeljku, ovaj plasman je plod kvalitetnog rada sa mladom i talentovanom ekipom. U toku su završne pripreme za tradicionalni rukometni turnir prijateljstva koji će ove godine zbog koronavirusa okupiti samo domaće ekipe. Turnir će se održati 9. i 10. januara u Areni “Husejin Smajlović”.

Vladimir Zeljko

“Bili smo primorani da promijenimo samu formu turnira, ali smo strahovali hoće li se uopće održati. Uspjeli smo u okviru svih mjera koje moraju da se poštuju da organizujemo turnir, koji će se održati u četiri kategorije kod dječaka i to: 2004., 2006., 2008. i 2010. godište, a imamo i dvije kategorije djevojčica i to 2004. i 2006. godište. Prethodni turniri trajali su tri dana, dok će naredni trajati dva, a učestvovat će samo domaće ekipe. Interesovanje je veliko tako da moramo praviti selekciju, a očekujemo učešće “Slobode” iz Tuzle, “Konjuha”, “Bosne” iz Visokog i Sarajeva, zatim nekoliko ekipa iz Srednje Bosne i imat ćemo jedan dobar i jak domaći turnir“, izjavio je Vladimir Zeljko, trener RK “Čelik Junior”.

Već narednog vikenda “Čelik Junior” putuje u Visoko gdje će učestvovati na Božićnom turniru, a nakon toga slijede pripreme za drugi dio sezone. Na adresu zeničkog ligaša stigao je poziv za učešće na turniru u Luksemburgu, za dječake rođene 2004. godine.

Ovo je jedan od najjačih turnira u Evropi za mlađe kategorije, a u Rukometnom klubu “Čelik Junior” se nadaju da će uspjeti otići na ovo takmičenje i pored svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi.

 

Izvor: zenicainfo.ba