ŠR Čelik junior se priprema za narednu sezonu

U sklopu priprema za narednu sezonu Škola rukometa Čelik junior iz Zenice organizovala je od 10. do 14. avgusta Ljetni rukometni kamp 2020. u Ajdinovićima kod Olova.

Grupa od 20 mladih rukometaša vrijedno je trenirala proteklih dana.

„Prestankom zabrana mi smo odmah počeli da radimo sa ciljanom grupom igrača. Zvanično od ponedjeljka 17. avgusta  smo startali sa pripremema za narednu seoznu. Mi apsolutno imamo spremnu mladu ekipu. Naša škola rukometa je odradila petodnevni kamp u Ajdinovićima. Bila je to ciljana grupa dječaka njih 20 rođenih 2007. godište i  mlađi. Odradili su oko 15 treninga. Kamp je uspješno organizovan. Ne znamo kakva će biti liga. To za nas nije problem da ova mlada ekipa pokaže šta zna. Bićemo najmlađa ekipa jer smo kompletnu kadetsku ekipu priključili prvom timu. Uz nekolicinu starijih igrača, iskusnijih oni će biti okosnica tima. Naša praksa nije dovođenje starijih igrača. Na drugi način ćemo obogatiti našu školu. Priključila su nam se  trojica mladih igrača iz Srednjebosanskog kantona. Sva papirologija će biti gotova za par dana. Ambicije su nam da budemo plasirani što bolje. Može biti u gornjem dijelu tabele i mnogima ćemo pomrsiti račune“, izjavio je Vladimir Zeljko, menadžer i trener u Školi rukometa Čelik junior.

Pripreme su nastavljene u Zenici na Kamberovića polju. Među onima koji će biti okosnica tima za narednu sezonu Zeljko izdavaja sljedeće igrače: Demir Šabanović 2001. godište, Faris Telalović 2002. godište, Anes Suljić 2002., Edhem Grabus 1999., golman Ajdin Tufekčić i dvojica mladih golmana Džapo i Čeljo.

Do početka sezone  ako dozvole epidemiološke prilike u planu je i mini turneja u Hrvatskoj. Zakazani su prijateljski mečevi u Slavonskom Brodu, Đakovu i Požegi.

 

Izvor: zenicainfo.ba