Stonoteniseri “Mladosti” jesenji dio sezone završili na trećoj poziciji

Jesenji dio premijerligaške sezone stonoteniseri zeničke “Mladosti” okončali su na diobi druge i treće pozicije na tabeli sa 16 bodova. imaju omjer 8:2 u pobjedama, ali zbog boljeg međusobnog skora, sarajevska “Aladža” je druga a “Mladost” treća. Oba poraza iz prvog dijela sezone su sa domaćeg parketa i to od aktuelnog šampiona Mostara i Aladže.

“Mi smo zadržali kontinuitet dobrih igara kao i predhodne godine, plasirani smo mjesto među četiri pozicije, a izgubili smo dva meča i to od aktuelnog prvaka Mostara sa 4:3 i Aladže također sa 4:3. Uz sve probleme mislimo da je ovo dobar rezultat, a ove godine možemo reći da je liga izjednačena i da ima još nekoliko dobrih ekipa koje će konkurisati za vrh tabele“, izjavio je član prve ekipe STK “Mladost”, Edin Konjić.

Edin Konjić

Prema najavama iz stonoteniskog saveza BiH drugi dio sezone starta početkom februara. Prošle godine Mladostaši su stigli do polufinala play offa, gdje su poraženi od Vogošće sa 4:3. Ambicije zeničkog premijerligaša u tekućoj sezoni su plasirati se ponovo među četiri ekipe i izboriti učešće u play offu.

“Pripreme smo počeli nakon Nove godine, a nastavak je 5. i 6. februara, a ako sve bude uredu nadamo se ostvariti play off. Uz što bolju poziciju u prvenstvu nadam se da možemo ove godine u play offu konkurisati za prvaka BiH i napraviti iskorak više i konačno osvojiti titulu“, optimista je Edin Konjić.

Edin Konjić je trenutno najbolje rangirani bh. stonoteniser za 2020. godinu.

Edin Konjić

“Možda malo i neočekivano uspio samo ostvariti prvo mjesto, kada se saberu svi bodovi, od premijer lige, kupa i cjelokupnih takmičenja. To mi je čast i zadovoljstvo, trudim se, treniram i ujedno radim sa najmlađim kategorijama dječaka. Oni već postižu zapažene rezultate, što mi je posebno drago. Istakao bih neke od njih, a to su: Dino Zlotrg, Kamer Maglić, Benjamin Čurković i oni su budućnost našeg kluba“, naglasio je Edin Konjić za naš portal.

U ekipi su još Kenan Zahirović, Adin Šečibović i Mirza Dizdarević u dvostrukoj ulozi igrača i trenera. U prvom kolu nastavka ekipu “Mladosti” očekuju dva gostovanja, kod “Aladže” u Sarajevu i STK “Hašim Spahić” u Ilijašu.

 

Izvor: zenicainfo.ba