TK Start Zenica domaćin Taekwondo prvenstva FBiH

Jedna u nizu sportskih manifestacija koja će se održati ove godine u Zenici biće i Taekwondo prvenstvo Federacije BiH.

Takmičenje će se zbog zauzetosti Arene održati u dvorani Bilmišće. Tehnički organizator je Taekwondo klub Start iz Zenice. Nakon odlične organizacije nekoliko domaćih turnira i međunarodnog turnira Zenica open, Federalni savez domaćinstvo je povjerio zeničkom Startu.

„Pripreme su već pri kraju. Meni je drago što je Federalni taekwondo savez odabrao nas da budemo domaćini ovog takmičenja. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti domaćini i državnog prvenstva, kako bi još jednom potvrdili da smo dobri domaćini. Mi kao klub učestvujemo sa deset najkvalitetnijih boraca i nadamo se osvajanju medalja. Ulaskom u nove prostorije na Meokušnicama imamo uslove za kvalitetnije pripreme. Nakon federalnog slijedi i državno prvenstvo, a zatim turniri u Visokom, Korčuli, Karlovcu i još neki turniri“, izjavio je Mevludin Bahtijarević, trener i predsjednik Taekwondo kluba Start iz Zenice.

Na prvenstvu će učestvovati klubovi iz cijele Federacije sa ukupno 450 takmičarki i takmičara u svim kategorijama. Na programu su kikovi, forme i borbe u kategoriji mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Domaćin, Taekwondo klub Start prijavio je ekipu od 10 takmičara. Organizator je za najuspješnije pripremio diplome, medalje i pehare.

 

Izvor: zenicainfo.ba