U junu i julu niz kampova za omladinske muške i ženske selekcije u Zenici

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će u junu i julu organizovati niz kampova za omladinske muške i ženske selekcije.

Okupljanja U-18, U-19 i U-21 reprezentacije održat će se u Zenici, tačnije trening Kampu NS BiH, a s obzirom da se ne radi u UEFA terminu, na okupljanjima će se naći samo nogometaši iz domaće lige a zanimljivo da će sve biti zatvorenog tipa. Tako će svi zainteresirani dešavanja sa okupljanja moći pratiti samo putem zvanične stranice Saveza.

Za „U-18“ selekciju  kamp će trajati od 13. do 16. juna. Na spisku selektora Slavena Muse se nalazi 22 igrača među kojima i dva iz zeničkog Čelika. To su: Azur Mahmić i Selmir Kovač.

Nakon  U-18 selekcije,  u Zenici će od 17. do 19. juna, bit će održan i kamp za reprezentativce do 19 godina. Od 22. do 27. juna planiran je i kamp za „U-21“ reprezentativce Bosne i Hercegovine koji nastupaju u domaćim  klubovima. Zbog pandemije korona virusa novi stručni štab našeg „U-21“ nacionalnog tima predvođen Slobodanom Starčevićem tek će sada imati prvu reprezentativnu akciju. Na spisku pozvanih  nalaze se 22 igrača. Poziv je upućen i Vedranu Vrhovcu nogometašu zeničkog Čelika.

 

Izvor: zenicainfo.ba