U okviru 8. kola košarkašice “Čelika” igraju u gostima protiv ekipe “Feniksa”

Utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u košarkaškom prvenstvu BiH za žene.

Oba zenička ligaša u ovom kolu igraju kao gosti, a teško gostovanje očekuje ekipu Čelika. Nakon poraza u prošlom kolu na domaćem parketu od aktuelnog prvaka RMU Banovića 57:94, izabranice trenerice Aide Kalušić, putuju u goste ekipi Feniksa.

Banjalučanke su lider na tabeli i imaju maksimalan učinak od šest uzastopnih pobjeda, a na drugoj strani košarkašice Čelika u ovogodišnjoj sezoni igraju promjenljivo i trenutno su četvrte sa omjerom 4:2 u pobjedama, te se utakmica Feniks-Čelik igra se 28. novembra od 19 sati.

Drugi zenički ligaš Jumper također gostuje u Sarajevu, gdje igraju sa ekipom Play offa. Iako su Sarajke daleko od forme i igre iz ranijih sezona u sutrašnjem meču su favoritkinje. Teško je očekivati da bi mlada i neiskusna ekipa Jumpera mogla zadati problema domaćim košarkašicama.

Košarkašice Jumpera su trenutno na desetoj poziciji sa učinkom 1:6 u pobjedama, a ovaj meč igra se također sutra od 17 sati.

U ostalim mečevima 8. kola ako ne bude otkazivanja zbog pandemije Covid-19 sastaju se: Jedinstvo Mladi Krajišnik, Konjic –Leotar 03, Rudar sport-Brčanka, RMU Banovići-Orlovi, a slobodna je ekipa Igman.

 

Izvor: zenicainfo.ba