UO NK “ČELIK”: “Oštro želimo demantovati sve insinuacije da se ovim činom želi ugasiti klub, očistiti dugove i osnovati novo pravno lice”

Potaknuti natpisima pojedinih medija povodom predstojeće skupštine na kojoj će se razmatrati predložena promjena naziva i grba, osjećamo dužnost očitovati se članovima, navijačima i široj javnosti:

Upravni i Nadzorni odbor kluba su, vodeći se najvažnijim klupskim načelima, a to su demokratičnost i transparentnost, odlučili na dnevni red skupštine uvrstiti tačku o raspravi o promjeni grba i naziva jer je to bio prijedlog jednog od članova Kluba na jednoj od prethodnih sjednica, a Skupština je zaključila da će se o toj temi raspravljati na narednoj sjednici koja predstoji 18.12.2020.

Oštro želimo demantovati sve insinuacije da se ovim činom želi ugasiti klub, očistiti dugove i osnovati novo pravno lice. Kakvu god odluku u vezi prefiksa našeg kluba i samog izgleda grba donijeli naši članovi, jedini Čelik koji je osnovan 1945. godine će nastaviti svoj pravni i sportski kontinuitet, te raditi na vraćanju dugovanja i konačnoj stabilizaciji o čemu ćemo puno više reći na samoj Skupštini.

Ne damo Čelik!

Upravni odbor NK Čelik Zenica