Urađen novi sistem zalijevanja sportskih terena

Uspješno je realizovan projekat rekonstrukcije sistema zalijevanja sportskih terena na Kamberovića Polju koji ima šaroliku i višeslojnu ciljnu skupinu korisnika, koja obuhvata sve generacije građana Zenice.

Danas na području Zenice djeluje više od 50 sportskih klubova i udruženja koji dio svojih programa izvode na terenima Kamberovića polja. Pomenute organizacije okupljaju više od 6.000 aktivnih i cca 2.000 povremenih članova.

„Projekat je finansiran iz sredstava budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta, te sredstvima JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica. Ovo je samo jedan u nizu od projekat koje je Federalno ministarstvo kulture i sporta prepoznalo, te se nadamo da ćemo i u narednom periodu imati uspješno partnerstvo. U narednom periodu ćemo nastaviti ulaganja u objekte i stvaranje boljih uslova našim sportistima i rekreativcima“ – rekao je Mugdim Elezović, pomoćnik direktora za opšte i organizacione poslove.

Upotreba terena je najintenzivnija u periodu april – oktobar (7 mjeseci godišnje), dok se u ostalom periodu također koriste ali u znatno manjem obimu. Međutim, puna efikasnost i iskoristivost pomenutih terena do sada nije bila ostvarena, a jedini opstruirajući faktor u ovom slučaju predstavljalo je nužnu potrebu rekonstrukcije sistema zalijevanja sportskih terena.