Uređenje i sanacija sportskih terena i objekata u gradu

Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, 12. marta ove godine zbog pandemije korona virusa bilo je prinuđeno da zatvori vrata sportskih objekata.

Zaposleni u ovom zeničkom javnom preduzeću vrijeme bez trenažnog procesa i održavanja sportskih manifestacija iskoristili su za sanaciju objekata i terena, kako bi što spremnije dočekali nastavak sezone.

„Iskoristili smo priliku da saniramo terene, posebno ovaj teren na Kamberovića polju, kao i teniske terene. Mislim da ćemo po okončanju pandemije pružiti adekvatnu uslugu kako sportistima tako i rekreativcima. Što se tiče Arene Husejin Smajlović, ona je u potpunosti spremna. Mi smo bili spremni za najgori scenarij u slučaju širenja pandemije da Arenu stavimo na raspolaganje Kriznom štabu. Hvala Bogu pa se to nije desilo. Arena će svakako biti spremna da ponovo primi sportiste i klubove kada se steknu uslovi za to“, izjavio je Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih  terena Zenica.

Zatvaranje sportskih objekata zbog pandemije korona virusa stvorilo je velike probleme u poslovanju ovog javnog preduzeća.

„Od kako smo zatvoreni imamo velike gubitke, jer mi na ovaj način ostvarujemo prihode za plaće uposlenika kao i obaveze prema dobavljačima. Zbog korone osjećamo veliki pad prihoda“, izjavio je Talić.

U Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih terena počeli su sa pripremama gradskih bazena za predstojeću ljetnu sezonu, ali će njihovo eventualno otvaranje zavisiti prije svega od razvoja situacije za koronom.

 

Izvor: zenicainfo.ba