Uspješna generalna proba RK Čelika u prijateljskoj utakmici s RK Bosnom

Prilikom povratka sa četverodnevnih priprema u SRC “Ajdinovićima”, rukometaši “Čelika” su u Sarajevu odigrali prijateljsku utakmicu sa RK Bosnom u Sarajevu.

  • RK Čelik odigrao prijateljsku utakmicu sa RK Bosnom u Sarajevu u tri poluvremena: prvo poluvrijeme pripalo je RK Čeliku (17:13 za Čelik), drugo RK Bosni (28:27 za Bosnu), a treće opet Čeliku (35:32), što je i konačan rezultat utakmice
  • U subotu, 27. februara, u prvom kolu proljetnog prvenstva u Zenici gostuje RK Donji Vakuf
  • TV prijenos utakmice na Youtubu i Facebooku!

Za oba tima je to bila generalna proba pred početak proljetnog dijela prvenstva naredne subote, 27. februara. Obje ekipe su glavni pretendenti za osvajanje prvog mjesta, kod RK Bosne se radi o Federalnoj ligi Jug, a kod RK Čelika u Ligi Sjever Federacije BiH.

Cilj obje ekipe je da se direktno plasiraju u Premijer ligu BiH.

Sjajna igra Čelika u prvom poluvremenu

U prvom poluvremenu bila je to utakmica na premijerligaškom nivou i RK Čelik je bio bolja ekipa na terenu i vodio svih 30 minuta. U nekim momentima Čelik je vodio i po pet-šest golova razlike. Tako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 17:13 za RK Čelik.

Nakon što je na samom startu drugog poluvremena bilo 4:0 za Bosnu, drugo poluvrijeme je završeno rezultatom 28:27 za RK Bosnu.

Mladi igrači Čelika bili bolji

U trećem poluvremenu su treneri izveli najmlađe igrače na teren i tu su mladi igrači Čelika bili bolji, pa je krajni rezultat utakmice bio 35:32 za RK Čelik.

Novajlija u ekipi Čelika, Samir Korjenić, dobro je odigrao utakmicu u oba smijera: i u odbrani i u napadu. U napadu je postigao 8 golova.

U odbrani je sjajno odigrao i Harun Alihodžić, kojeg je u napadu mijenjao Aldin Begagić, koji je također postigao 8 golova za RK Čelik.

Kod Čelika se još istakao i Ante Dragičević sa 3 postignuta gola.

Sve u svemu, bila je to uspješna generalna proba i za RK Čelik i za RK Bosnu.