Uspješna polusezona za odbojkašice Željezare Zenica

Jesenji dio Prve lige Federacije BIH za žene u grupi A2, odbojkašice Željezare Zenica okončale su pobjedom u meču sa Delminiumom iz Tomislavgrada sa 3:0 u setovima.

Bila je ovo sedma pobjeda u polusezoni sa jednim porazom. Prvi dio ligaške trke odbojkašice Željezare Zenica su zaključile na diobi prve pozicije sa Vogošćom.

Uprava, stručni štab i djevojke su više nego zadovoljni učinkom.

„Mi smo prezadovoljni rezultatima. Dobro nam ide. Ekipa je većinom sastavljena od mlađih odbojkašica. Uspjeli smo djevojkama ugraditi pobjednički mentalitet. Jedini problem nam je što imamo mali broj termina za treniranje u sali Opće gimnazije“, izjavio je Suljo Herceg, trener ŽOK Željezera Zenica.

Plan u nastavku je zadržati vrh tabele. Nakon kraće pauze nastavljaju sa trenažnim procesom, a do nastavka lige planiraju odigravanje prijateljskih mečeva i učešće na nekoliko turnira.

„Ekipa je dobila slobodno. U pauzi ćemo se bazirati na rad sa mlađim odbojkašicama. Planiramo nastupe na nekoliko turnira. Cilj nam je zadržati vrh tabele i pripremiti se što bolje za nastavak lige i plasman u Super ligu Federacije BIH. Kod nas ima mjesta i za mlađe, neafirmisane odbojkašice“, naglasio je trener u timu Admir Bajramović.

Drugi dio takmičenja u Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije BIH za žene u grupi A2 starta sredinom februara naredne godine. U prvom kolu nastavka odbojakšice Željezare Zenica gostuju kod Breze 1934.

 

Izvor: zenicainfo.ba