Vedad Karić sjajno otvorio biciklističku sezonu

Ovogodišnja biciklistička sezona u BiH otvorena je 12. jula u Tuzli gdje je održana 25-tu godinu za redom Međunarodna biciklistička utrka, pod nazivom “25. Maj”. Nešto kasniji početak sezone uslijedio je zbog pandemije COVID-19.

Na otvaranju sezone najbolji je bio Vedad Karić iz Zenice. U generalnom plasmanu bio je prvi.

Od ostalih takmičara zeničkog kluba “Rotacija-SPIN” vrijedi spomenuti drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji koje je osvojio mladi biciklista Amer Agić kojem je ovo bila i prva utrka u karijeri. U kategoriji „Master A“ medaljama su se okitili Eldin Šarić koji je osvojio prvo mjesto dok je Saša Vujić bio treći.

“Uvijek se rado odazovem ovoj utrci jer je najstarija u našoj državi. Svjedoci ste da smo imali problema sa pandemijom i da je cijeli plan utrka korigovan iz istog razloga. Međutim, pokazao sam, da se nalazim u jako dobroj formi i da se mogu nadati u narednim utrkama jako dobrim plasmanima. Sama pobjeda u ukupnom poretku mi je donijela i prvo mjesto u najjačoj seniorskoj kategoriji „Elite“, kao i brdski prolazni cilj. Utrka je bodovana i za BiH Premijer ligu”, izjavio je Vedad Karić.

Već naredni vikend zenički biciklisti nastupaju u Bihaću, gdje ih očekuju dvije utrke Državnog prvenstva u MTB disciplinama.

 

Izvor: zenicainfo.ba