Velemajstor Suat Atalik pobjednik Memorijalnog šahovskog turnira “Dr. Ibrahim Mehmedić” na Lichessu

Velemajstor Suat Atalik pobjednik je memorijalnog šahovskog turnira „Dr.Ibrahim Mehmedić“ na Lichessu, koji je održan na online šahovskoj platformi Lichess.

Tempo igre je bilo tri minute, plus bonifikacija od dvije sekunde po potezu počev od prvoga. Turnir se igrao po švicarskom sistem od 11 kola. Na turniru je učestvovalo 89 igrača iz 15 država i to iz: Argentine, Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske, Indije, Indonezije, Irana, Kanade, Kube, Meksika i drugih.

Među 89 igrača bilo je ukupno osam tituliranih igrača. Drugo mjesto osvojio je šahista kodnog imena „midedu“. Organizatoru nije poznato ko je iza ovog nicka sa također 8.5 osvojenih poena, ali nešto lošijim dodatnim kriterijem od prvoplasiranog Suata. Od 3. do 6. mjesta su igrači sa osvojenih osam poena, a odlučivao je dodatni kriterij, te su se plasirali: Goran Trkulja, Dino Marković, Faris Čunjalo i Najdan Starčević.

U top 10 su još ušli: Andrija Obad, Enver Muratović, Mario Tucaković i Damjan Horvat. Iduće srijede planiran je turnir u sjećanje na Vincenca “Vicka” Šunjića.

 

Izvor: zenicainfo.ba