Velika pobjeda Neimara nad starim rivalima

U derbi susretu 4. kola Prve futsal lige Federacije MNK Neimari savladao je ekipu Željezničara rezultatom 6:5.

Od samog starta susreta igrači Mirka Čampare imali su inicijativu međutim gosti su uspjeli prvi da zatresu mrežu, iz potpuno bezazlene situacije, a u 7. minuti za vodstvo je pogodio Hota da bi pet minuta kasnije na 0-2 povisio Haris Baručija.
Ubrzo je uslijedio revanš domaćih, prvo je Seldin Zatagić smanjio na 1-2, a minut kasnije Ramić poravnao na 2:2 što će se ispostaviti rezultat prvog dijela.
U drugom poluvremenu gosti ponovo dolaze u vodstvo, baš kao i u prvom dijelu Haris Baručija postiže pogodak za 2-3, nekoliko minuta kasnije Džafo asistira dobro za Ajnadžića koji pogađa za 2:4, a onda je uslijedio preokret domaćih u režiji Amira Baručije, gdje je na 3-4 smanjio u 30. minuti. Već u 34. isti igrač je stvari vratio na početak, da bi u 37. minuti iz kaznenog udarca doveo tim Neimara u vodstvo 5-4.
Posljednji minuti susreta donijeli su neizvjesnu završnicu, igrač Željezničara Džafo pogađa za 5:5 i kada se činilo da je remi ishod susreta, Amir Baručija pogađa mrežu iskusnog Omerbegovića i postavlja konačnih 6:5 za veliku pobjedu Neimara nad starim rivalima.

 

Izvor: zenicainfo.ba