Vlatko Glavaš predsjednik Žirija “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu “

Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na osnovu prijedloga članica Sportskog saveza SBK/KSB na 3. sjednici imenovao Žiri/Ocjenjivački sud “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” koga sačinjavaju dugogodišnji sportski radnici u sastavu Vlatko Glavaš, predsjednik, Elizabeta Križanac, potpredsjednik, i članovi Nusret Baručija, Almedin Kolonić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Ervin Prosjanović.

Domaćin manifestacija “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” je Općina Bugojno na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem i Sportskim savezom općine Bugojno koji daju maksimalan doprinos u organizaciji ove manifestacije koja jedan od najznačajnijih sportsko-kulturnih događaja na Kantonu. Shodno tome za predsjednika Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” Sportski savez općine Bugojno predložio je Vlatka Glavaša, nekadašnjeg kapitena nogometena reprezentacije Bosne i Hercegovine, dobitnika zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB, sportistu koji je svoju uspješnu karijeru gradio igrajući u inostranim i domaćim nogometnim klubovima.

Također, i drugi  članovi Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” dali su svoj doprinos u razvoju sporta u Bosni i Hercegovini, posebno na našem Kantonu, i ostavili neizbrisiv trag u granama sporta iz kojih dolaze.

Pred članovima Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” je izuzetno težak zadatak jer u uslovima pandemije izazvanom virusom Covid 19 otežan je rad sportskih klubova i sportista i svaki rezultat postignut u 2021. godinu zaslužuje pažnju i da bude nagrađen.

Prva sjednica Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” planirana je za ponedeljak, 31. januar 2022. godine a u slučaju potrebe za dostavljanje dodatne dokumentacije i provjere rezultata sportista i sportskih ekipa održat će se još jedna sjednica 1. februara 2002. godine.

 

Izvor: travnik-grad.info