Zapaženi rezultati boksera Čelika u Prvoj ligi FBiH

Mečevima šestog kola koji su održani u Mostaru krajem novembra, završeno je takmičenje u Prvoj ligi Federacije BIH u boksu za 2019. godinu.

U konkurenciji 15 klubova zenički Čelik zauzeo je peto mjesto sa 32 boda. U kategoriji mlađih seniora zenički bokseri bili su prvi. Iako proteklih mjeseci rade u otežanim uslovima i bez električne energije u prostorijama za treniranje, postigli su zapažene rezultate. Posebno su se istakli Ahmed Džananović u dvostrukoj ulozi trenera i takmičara, zatim Ibrahim Dubravica, Emrah Arifović i Demir Gulamić.

„Liga je završena za ovu sezonu. U kategoriji mlađih seniora bili smo prvi, dok u kategoriji kadeta i juniora nismo imali predstavnike. Postepeno vraćamo mlade u klub. Trenutno imamo 20 mlađih članova koji marljivo treniraju. U narednoj sezoni uz poboljašnje uslova za trenažni proces očekujem još bolje rezultate u svim kategorijama“, izjavio je trener i ujedno takmičar Ahmed Džananović.

Rezultati zeničkih boksera nisu prošli nezapaženo ni kod selektora bh. reprezentacije Hamida Šemića. Na međunarodnom turniru uOsijeku u sastavu bh. reprezentacije nastupio je Emrah Arifović. Krajem januara naredne godine ekipa Boks kluba Čelik putuje u Njemačku na prijateljski meč u Remšheidu, u blizini Dortmunda. Sredinom februara pozvani su i na međunarodni turnir u Prištini.

 

Izvor: zenicainfo.ba