Zapaženi rezultati Zerine Skomorac na online takmičenju “Home rang cup”

Zbog pandemije korona virusa streljaštvo dijeli sudbinu drugih sportova. I pored niza ograničenja članovi Streljačkog kluba Skosi iz Zenice uspjeli su zadržati trenažni proces. Proteklih mjeseci radili su uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na dva velika takmičenja u prošloj godini zeničanka Zerina Skomorac uspjela je potvrditi normu za Paraolimpijske igre koje su trebale biti održane ove godine. Njen najbolji rezultat bio je na Svjetskom prvenstvu u Sidneju prošle godine kada je upucala 630,4 kruga.

U nedostatku velikih takmičenja Svjetska streljačka parasport organizacija organizovala je online takmičenje pod nazivom  „Home rang cup“. Učestvuju strijelci iz više evropskih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Poljske, Finske i drugih zemalja. Iz naše države prijavljeno 15 strijelaca. Takmičari pucaju u matičnim državama a rezultati se elektronski evidentiraju. Zerina Skomorac nakon dva kola ima odlične rezultate. U konkurenciji 19 takmičara u generalnom poretku Zerina Skomorac je trenutno peta u gađanju standardnom vazdušnom puškom, sa prosječnim rezultatom 632,75 krugova.

„Rezultati nisu loši. Zerina ponovo pokazuje po rezultatima da je među  najboljim strijelcima, ne samo u regiji već i Evropi. Zadnji rezultat 633,2 i pokazuje da je to zavidan rezultat. Nadam se kroz naredna  kola da će se taj rezultat dizati na bolje“, izjavio je trener u Streljačkom klubu Skosi Mirsad Redžić.

„Ovo je moja velika strast u životu. Trudim se biti što bolja. Uz mene su porodica, trener i ništa mi više ne treba. Što se tiče puške i stola to smo uspjeli obezbjediti. Fali nam elektronska meta. Ne možemo znati kakav nam je rezultat u stvarnosti jer nemamo decimale za rezultate“, izjavila je za Zenicainfo.ba Zerina Skomorac.

Zbog nedostatka elektronskih meta u zeničkom Domu strijelaca Zerina zajedno sa svojim trenerom za „Home rang cup“ puca u sarajevskoj Zetri. Mirsad Redžić, trener u zeničkom klubu i ujedno trener u reprezentaciji BIH, pokrenuo je inicijativu nabavke deset elektronskih meta. Potrebna sredstva za ovaj projekat su oko 50.000 KM. Pomoć u realizaciji ovog projekta očekuju od grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona. Nabavkom ovih meta bili bi stvoreni uslovi za kvalitetan trenažni proces i organizaciju međunarodnih takmičenja u Zenici. Po ugledu na Međunarodni cup zenički Skosi je pokrenuo inicijativu da se i domaća takmičenja, Premijer liga i Kup održe po sličnom principu.

 

Izvor: zenicainfo.ba