Započinje Premier liga u streljaštvu i Prvenstvo BiH

Postupajući po preporukama iz Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta IPC i nadležnih organa Bosne i Hercegovine, a u vezi sa pandemijom korona virusa COVID-19, a u cilju održavanja Premier liga Federacije BiH u posebnim uslovima, takmičarska komisija Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Federacije BiH donijela je odluku o načinu održavanja Premier lige u streljaštvu i Prvenstva BiH.

Premier liga u streljaštvu–serijska puška, održat će se u četiri kola u periodu oktobar-novembar.

Prvo kolo na programu je 17. oktobra, drugo 25. oktobra, dok će termini za 3. i 4. kolo tokom novembra naknadno biti određeni. Premier liga Federacije BiH, će se održati u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za muškarce i žene. Pravo nastupa imaju sve osobe sa invaliditetom iz klasifikacijske grupe SH-0, SH-1 i SH-2, a koji su registrovani za sezonu 2020.

Takmičenje će se odvijati po grupama, i to u prvoj grupi u Zenici, će biti: Zenica, Donji Vakuf i Sarajevo. U drugoj grupi u Živinicama i Banovićima će biti: Tuzla, Živinice, Banovići i Kladanj. U trećoj grupi u Maglaju i Tešnju će biti: Žepče, Maglaj i Tešanj.

 

Izvor: zenicainfo.ba